Friluftsliv

Utrymme för friluftsliv

 

Svartedalen är ett mycket populärt friluftsområde. Under sommarhalvåret har mätningar visat att tiotusentals människor besöker området. Men också under vintern söker sig människor hit. Tack vare höjden över havet och rikare nederbörd kan Svartedalen erbjuda bra skidföre när det är barmark närmare havsytans nivå.

 


Bohusleden slingrar sig med ca 19 km genom Svartedalen - här och var med vindskydd. Även den bilburne kan ta sig in i vildmarken från ett rikt vägnät. Från P-platser med eldstäder, sopställ och toaletter kan man med hjälp av vägskyltning, stigar och ledmarkeringar komma ett stycke in i vildmarken och sedan hitta tillbaka.

 


De rika möjligheterna till naturstudier, lägerverksamhet, sportfiske, strövande och långvandringar har lett till att området klassats som riksintressant för friluftslivet. Orienteringssporten har i Svartedalen utsökta möjligheter. Här finns ingen brist på tuffa, konditionskrävande banor med stora krav på kartläsning och orienteringsteknik. Kanotpaddling och bad kan utövas i klara vatten.


 

Guidade turer kan ordnas för stora och små sällskap:  kontakta styrelsen

 


 

Vila vid Kroksjön

Stendammen